Wat doen soja isoflavonen?

nov 6, 2015 | 0 Reacties

Soja isoflavonen. Wat doen ze?

Soja isoflavonen helpen vrouwen de hormoonbalans te herstellen en haaruitval te stoppen.

Soja isoflavonen winnen aan de populariteit en de rol van isoflavonen wordt meer en meer erkend. Momenteel is het onderwerp van vele onderzoeken. Maar wat doen ze precies?

Isoflavonen zijn fyto-oestrogenen, die in het lichaam op dezelfde manier werken als het vrouwelijk geslachtshormoon oestrogeen. In vergelijking met de lichaamseigen oestrogenen hebben fyto-oestrogenen een veel zwakkere werking. Maar toch kunnen ze de nadelen van een teveel aan oestrogeen beperken en de voordelen van oestrogeen vergroten.

De veranderingen in het hormoonsysteem tijdens overgang vergroot de kans op lichte haaruitval en het dunner worden van de haarstructuur.

Sojabonen zijn rijk aan eiwitten, alle essentiële aminozuren en isoflavonen. Ook rode klaver bevat deze stoffen.

Samen met de andere componenten in soja blijken isoflavonen versterkende effecten te hebben op het hart en de bloedsomloop. Ook bezitten ze anti-oxidatieve en anti-kanker eigenschappen. Isoflavonen gaan ook rimpels tegen door de sterke antioxidatieve eigenschappen. En ze hebben een beschermend effect tegen UV-stralen.

Hormonale wisselingen tijdens de overgang zijn de oorzaak van de dunner en droger wordende huid.

Dus naarmate een vrouw ouder wordt, groeit de belang van de isoflavonen. Vanaf ongeveer 35 jaar begint de productie van oestrogeen te dalen.  Eerder is het echter niet nodig om isoflavonen te slikken.

Hair Loss Solutions van Ecuri Cosmetics geeft meer tips en oplossingen bij haaruitval en dunner wordend haar voor mannen en vrouwen.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This