Haaruitval

Alopecia androgenetica, alopecia areata en alopecia diffusa zijn de meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij mannen en vrouwen

MAAK EEN AFSPRAAK

Haaruitval  door alopecia androgenetica is een proces dat wordt beïnvloed door erfelijkheid, leeftijd en hormoonhuishouding. Dit wordt ook gewone kaalheid genoemd. We zien het vaak bij mannen, maar bij vrouwen rond de overgang komt het ook voor.

 

 

haaruitval als alopecia androgenetica bij mannen

Boven op het hoofd worden de haren dunner of ze vallen helemaal uit. De oorzaak van de alopecia androgenetica moet vooral in hormoonhuishouding gezocht worden.

De gevoeligheid voor het hormoon DHT (dihydrotestosteron) is de belangrijkste reden waardoor mannen en vrouwen hun haar verliezen.

Het haarverlies blijft meestal beperkt tot de kruin en de inhammen. De haargroei aan de zij- en de achterkant van het hoofd zal meestal doorgaan, hoewel in sommige gevallen kan een volledige kaalheid optreden.

 

Welke oplossing heeft Ecuri voor de gewone kaalheid bij mannen?

We bieden de Micro Haar Pigmentatie behandelingen aan. Het zijn minuscule tatoeages net onder de huidoppervlakte die de haar look creëren van de natuurlijke stoppeltjes. Daarnaast hebben we DHT Blockers ontwikkeld die negatieve invloed van de hormoon DHT op de haarverlies neutraliseert.

Wat heeft Ecuri voor vrouwen met dit zelfde probleem?

Micro Haar Pigmentatie uitgevoerd samen met HaarGroei Stimulering. De hoofdhuid wordt iets donkerder gemaakt om doorzichtigheid van de haren te verkleinen, terwijl de groei van de nieuwe haren wordt gestimuleerd.

  • Aantal mannen die te maken krijgen met alopecia androgenetica 75%
  • Aantal vrouwen met alopecia androgenetica 40%

Bij alopecia areata ontstaan op het hoofd of andere plekken op het lichaam ronde of ovale kale plekken.

Bij de pleksgewijze vorm van kaalheid vinden er kleine ontstekingen plaats rondom de haarwortels. Het haar zal hierdoor snel afbreken of geheel verdwijnen.

haaruitval als alopecia areata

Over de oorzaak van de alopecia areata tast de medische wetenschap nog in het duister. Het is onbekend waarom de ontstekingen rondom de haarwortels plaatsvinden. Men vermoedt dat er een defect optreedt in het afweersysteem van het lichaam.

Wellicht kunnen stress of spanningen deze vorm van haaruitval veroorzaken, maar dit is niet wetenschappelijk bewezen.

Over het algemeen herstelt in vele gevallen de haargroei zich binnen een aantal maanden tot een jaar weer.

Kan de Haargroei Activeringsbehandeling voor de pleksgewijze kaalheid gebruikt worden?

Heel goed zelfs. De bestanddelen in de HaarGroei Acrivator stimuleren de huid om eigen haartjes te gaan produceren. Na de behandeling helpt de Ecuri Scalp Anti Hair Loss Lotion om deze vernieuwde haargroei te versterken.

Kan de Micro Haar Pigmentatie hier ook van toepassing zijn?

Jazeker. Micro Haar Pigmentatie maakt de kale plekjes al na de eerste behandeling onzichtbaar. Vervolgens wordt met de HaarGroei Activator de nieuwe haargroei aangewakkerd.

  • Deze vorm van kaalheid komt voor in de familie 20%
  • Het herstelt zich binnen een jaar 85%

Bij alopecia diffusa zullen de haren in een zeer korte periode in grote getale uitvallen.

Dit kan bijvoorbeeld een gevolg zijn van een ernstige ziekte, waarbij hoge koorts is opgetreden of een andere vorm van uitputting, een ongeval of stress.

 

haaruitval als alopecia diffusa

Andere oorzaken kunnen worden gezocht in een stofwisselingsstoornis, een schildklierafwijking of bij gebruik van bepaalde medicijnen. Zelfs zwangerschap of strenge diëten kunnen alopecia diffusa als gevolg hebben.

Deze vorm van haarverlies is vooral te behandelen door de oorzaak aan te pakken.

U kunt met een ander dieet beginnen, de stress verminderen en de medicatie aan te passen. Wanneer er te lang wordt gewacht met een behandeling zullen de haarzakjes uitdrogen en definitief stoppen met het produceren van het haar.

Heeft Ecuri producten die deze vorm van kaalheid kunnen verhelpen?

Zeker. Dit zijn de HaarGroei Activator behandelingen in de salon. Daarna de Ecuri Scalp Anti Hair Loss Lotion. Het is een krachtige middel voor de vernieuwde haargroei. Het versterkt het haar vanaf de wortel tot de punt en levert snelle resultaten op.

Kunnen mensen met blanke huid de Micro Haar Pigmentatie laten doen tijdens de HaarGroei Activeringbehandeling?

Ja. We kunnen de kleurpigment voor Micro Haar Pigmentatie volledig afstellen op uw eigen unieke huidskleur.

  • Aantal vrouwen die na zwangerschap deze vorm haaruitval krijgen 28%
  • De kans op snelle herstel van alopecia diffusa indien u niet te lang wacht 88%

Voor meer informatie, advies of een afspraak staan we u graag te woord

U kunt bij ons terecht voor een gratis consult

EMAIL ONS

Pin It on Pinterest

Share This